Absolută, necondiționată… Dragostea!

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 30/08/14

Noi toți suntem într-o permanentă căutare. Unii dintre noi cautăm aprobare, alții căutăm atenție, recunoaștere, bani sau faimă. Facem sute de eforturi, pentru noi sau pentru alții, dar în adâncul sufletelor noastre cu toții căutam același lucru: iubirea necondiționată.
Am fost noi condiționați să muncim din greu, să depunem eforturi, să căutăm necontenit noi provocări pentru că ne iubim profesia, iubim provocările, iubim viața așa cum este ea? Ne bucurăm noi de viață într-un mod necondiționat?
Lupt eu pentru căsnicia mea pentru că mi-e teamă de singurătate sau pentru că nu vreau să eșuez?
Muncesc din greu pentru că mi-e teamă de sărăcie sau banii câștigați reprezintă beneficiul secundar al pasiunii mele pentru profesia mea?
Pe scurt, este viața mea condusă de frică sau de dragoste? Mai mult, este determinată de dragoste condiționată sau necondiționată?
Ce se ascunde uneori în spatele alegerilor noastre? atunci când alegem un job ce poate fi o corvoadă doar pentru că acest job este “sigur”, atunci când ne alegem un soț pentru că are avere, iar prietenii deasemenea, îi alegem pentru că sunt însoțiți de multe oportunități. Ne angajăm în tot felul de activități, iar motivul ascuns pentru toate acestea reprezintă rădăcina iubirii necondiționate. Iar asta este sursa multor probleme și complicații umane.
Chiar și în relația noastră cea mai iubitoare, ca și copii, ca părinți, ca soții, poate chiar ca bunici, se poate să “funcționăm” în acea relație, neștiind la nivel conștient că avem motive ascunse. S-ar putea să acționăm pentru propria noastră vanitate, propria nevoie de atenție și de aprobare, pentru validare și pentru nevoia de companie dar și pentru nevoia de a fi iubit.
Propria noastră condiționare timpurie joacă un rol foarte important în modul în care răspundem vieții. Putem avea cele mai bune intenții, putem fi sinceri și iubitori și totuși, rezultă o luptă între ceea ce vrem de la cineva și ceea ce vrea acea persoană pentru ea însăși. Între soț și soție, între amanți, între părinte și copil din nou și din nou, în toate relațiile noastre, suntem supuși testului suprem, testul de a căuta, obține și a dărui iubire necondiționată.
Propria noastră limitare, faptul că iubirea primită în primii ani de viață a fost condiționată, a devenit un handicap serios în eforturile noastre pentru a primi și oferi dragoste necondiționată. Pur și simplu, dar cel mai important, nu putem da ceea ce nu avem.
Deci, cum pot eu să-mi iubesc soțul/ soția, fiul, părinții, frații, colegii, întreaga omenire… cum pot eu iubi necondiționat? Pot face acest lucru numai în cazul în care am fost saturat cu iubire necondiționată. Pot face asta numai dacă am o anume securitate interioară, blândețe și compasiune, toate născute din abundența de iubire din inima mea.
În cele din urmă, eu pot face acest lucru, dacă și numai dacă aș deschide izvorul de iubire și bucurie necondiționată din inima mea. Numai prin această sursă inepuizabilă (care este neatinsă de toate amintirile, procesele și necazurile mele) mintea mea poate fi vindecată de conflicte, insecuritate, vinovăție și frică.

Pentru a ajunge la această sursă inepuizabilă, va trebui să sap adânc, să trăiesc intens, cu atenție completă, cu emoție, cu fiecare celulă a corpului meu. Și voi putea face asta atunci când, obosit fiind, voi alege să mă eliberez de frustarea de a trăi în trecut sau viitor, de nemulțumirea față de superficialitatea mea de zi cu zi.

20140830-150154-54114680.jpg

0 Reactii »

Nu exista reactii. Spune-ti tu parerea!

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URL

Lasa un comentariu

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

© 2012 Toate drepturile rezervate Psihoterapeut Aurelia Macavei
Design de Enasoni Design, implementare de J Mihai