Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 25/04/16

Mulți părinți se plâng de modul în care copiiii comunică cu ei. Spre exemplu, copilul este luat de la școală sau grădiniță și părintele întreabă: “cum a fost azi?/ ce ai făcut azi?”. De cele mai multe ori copilul răspunde: “BINE!”. Acest răspuns nu ne oferă un înțeles și mai mult, ne irită. Concluzionăm că cel mic nu vrea să comunice cu noi, ne ignoră, deci are o “problemă”. Dar hai să vedem! Cum facem noi, adulții/ părinții, cei care Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 25/04/16

Ca părinte, mă îngrijorează ceea ce se întâmplă cu copiii noștri; au devenit temători, singuri și triști, neascultători și chiar violenți cu cei apropiați. Mă îngrijorează și mai mult faptul că noi, părinții, educatorii și profesorii lor nu conștientizăm unele aspecte. Cunosc mulți părinți care spun frecvent: “eu când eram de vârsta ta…”. Educatorii și profesorii fac același lucru și anume, compară și diferențiază o generație de altă generație. Mesajul ascuns ce-l transmitem astfel copiilor, sună cam așa: “sunteți defecți!”. Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 2 Reactii | Postat la 20/09/15

În urmă cu câteva zile, am scris despre munca mea cu oamenii vârstnici. Astăzi, vreau să punctez un aspect ce-l observ de câțiva ani. Copiii! Iubesc să lucrez cu ei! Copiii sunt cei care ne învață să trăim în prezent. Momentele trăite alături de ei sunt atât de diferite și prețioase.  Știm cu toții că atunci când problemele nerezolvate din trecutul nostru ne bântuie, ne confruntăm cu o tristețe greu de depășit; și mai știm că atunci când temerile legate de Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 18/09/15

Către Tine, Doamne In primul rand Doamne, vreau sa-ti spun ca mi-am pierdut busola. De fapt, cred ca nu am avut-o niciodata cu adevarat. Plutesc, ma ridic si cobor cu fiecare lucru ce se intampla, pentru ca la final, periodic sa cad sleit in bratele Tale, sa ma vindec putin pentru a putea lua din nou de la capat… nimicul. Torn beton si inalt castele pe nimic, pentru ca m-am gandit ca fundatia vine cu timpul. Declar ca periodic cred Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 17/09/15

De-a lungul timpului în cabinetul meu de psihoterapie au intrat oameni de toate vârstele. Dacă l-a început mi-a fost ușor teamă să lucrez cu vârstnicii, acum chiar iubesc acest tip de interacțiune. Sunt autentici și curajoși. Nu le e teamă să-și exprime sentimentele de frică sau chiar inutilitate. Și aici există un aspect important pe care vreau să-l subliniez.  Ne naștem, creștem, învățăm, muncim. Suntem încurajați de la vârste fragede să obținem succesul și ajunși la vârsta adultă, ne comparăm Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 1 Reactie | Postat la 16/12/14

Zilele se scurg iar frustrările noastre sunt tot mai numeroase și asta se întâmplă pentru că așteptările noastre sunt tot mai mari. Așteptăm tot mai multe din partea celorlalți și reușim chiar să construim adevărate scenarii. Înainte de interacțiunea cu ceilalți, într-un anume mod, repetăm în minte întrega conversație și toate răspunsurile. Cumva, prenotăm ceea ce se va întâmpla. Dar odată ajunși în acel punct al interacțiunii, conștientizăm că am pierdut timp și energie “trăind” în avans o situație care Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 16/10/14

Anxietate, insomnie, depresie și rezistență la învățare. Acestea sunt doar câteva dintre problemele copiilor noștri, generate de un sistem de învățământ bolnav. Tinerii de azi reprezintă cea mai testată și manipulată generație de pe pământ. Școala tradițională nu face altceva decât să creeze “angajatul perfect”. Iar asta e mai mult decât trist sau îngrijorător. Dar departe de “strădania” unora de a crea generația de “super copii”, realitatea prezentă ne arată că tot această generație este cea mai îngrijorată și cea Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 30/08/14

Noi toți suntem într-o permanentă căutare. Unii dintre noi cautăm aprobare, alții căutăm atenție, recunoaștere, bani sau faimă. Facem sute de eforturi, pentru noi sau pentru alții, dar în adâncul sufletelor noastre cu toții căutam același lucru: iubirea necondiționată. Am fost noi condiționați să muncim din greu, să depunem eforturi, să căutăm necontenit noi provocări pentru că ne iubim profesia, iubim provocările, iubim viața așa cum este ea? Ne bucurăm noi de viață într-un mod necondiționat? Lupt eu pentru căsnicia Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 18/08/14

Copiii tăi se ceartă frecvent? Există violență fizică sau verbală între ei? Primul pas, pentru tine ca părinte, este acela de a învăța să-ți stăpânești furia. Învață să înlocuiești comanda “gata!” cu “liniștește-te!”; asta poate înlocui cu succes țipetele tale și totodată atenționezi astfel copiii că fac ceva ce nu au voie. Ca părinte, ai tendința să țipi în fața copiilor din două motive: pentru că fac ceva interzis și asta înseamnă încălcarea regulilor; și în al doilea rând că Citeste mai departe»

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 14/04/14

Câți dintre voi, ca și părinți, le spuneți zilnic copiilor voștri că îi iubiți? Vine această afirmație în completarea propriului vostru comportament față de aceștia? Care sunt mesajele pe care le transmiți? Cât de sănătoase și pozitive sunt? Din păcate, mulți părinți consideră că a-i oferi copilului hrană, adăpost și lucruri materiale este suficient pentru ca el să fie fericit. Cum rămâne cu iubirea noastră ca părinți, iubirea necondiționată? În multe familii acest termen nu se cunoaște, în multe familii, Citeste mai departe»

Page 1 of 41234
© 2012 Toate drepturile rezervate Psihoterapeut Aurelia Macavei
Design de Enasoni Design, implementare de J Mihai