Ești furios? Pe cine?

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 31/03/14

Iar eu spun: iartă, căci așa te iubești!
Mda, știu! Ușor spus, dar totuși greu.
Dar de unde provine această dificultate? Păi hai să ne amintim o situație în care am fost mânioși, supărați sau chiar vinovați.
De cele mai multe ori, ne proiectăm mânia interioară asupra altei persoane sau situații și chiar avem convingerea că furia noastră este justificată.
Alteori, ne simțim vinovați pentru ceva și avem convingerea că celălalt sau ceilalți ne-au făcut să simțim vinovăție; ceva din ceea ce au spus sau făcut ei, a venit “la pachet” cu ceea ce numim “vinovăție”.
Adevărat că percepția și proiecția ne aparțin, dar propriul ego ne “păcălește” și încearcă să ne convingă că proiecțiile noastre asupra altor persoane sau situații reprezintă unica realitate; ne convinge că toate sentimentele noastre neplăcute se datorează unor persoane sau situații din lumea exterioară nouă.
Ceea ce nu dorește ego-ul ca noi să înțelegem este că tot ceea ce experimentăm în prezent este determinat exclusiv de gândurile din mintea noastră.
Din păcate, unii oamenii nu-și asumă responsabilitatea pentru propriile proiecții; dar atunci când vor fi capabili s-o facă, când vor avea libertatea de-a alege între sistemul de credințe al ego-ului și cel al iubirii, vor putea întradevăr să-și manifeste cu adevărat liberul arbitru.

aura

20140331-190903.jpg

0 Reactii »

Nu exista reactii. Spune-ti tu parerea!

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URL

Lasa un comentariu

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

© 2012 Toate drepturile rezervate Psihoterapeut Aurelia Macavei
Design de Enasoni Design, implementare de J Mihai