SleepTalk® pentru copii

Publicat in Blog de aura si a generat 0 Reactii | Postat la 14/04/14

Câți dintre voi, ca și părinți, le spuneți zilnic copiilor voștri că îi iubiți? Vine această afirmație în completarea propriului vostru comportament față de aceștia? Care sunt mesajele pe care le transmiți? Cât de sănătoase și pozitive sunt?
Din păcate, mulți părinți consideră că a-i oferi copilului hrană, adăpost și lucruri materiale este suficient pentru ca el să fie fericit. Cum rămâne cu iubirea noastră ca părinți, iubirea necondiționată?
În multe familii acest termen nu se cunoaște, în multe familii, părinții sunt atât de preocupați de certuri și conflicte, încât copilul va începe să creadă că iubirea există doar în poezii nu și în viața reală. Copiii sunt foarte receptivi, ei privesc și observă totul în jur. Ce vede copilul tău?
Pentru ca iubirea să poată apărea în viața lui, el trebuie să o vadă mai întâi la alții.
Pe de altă parte, există părinți care trăiesc în iubire dar educația oferită copiilor nu este una pozitivă. Până la vârsta de cinci ani, copilul este precum un burete; absoarbe tot, bun sau rău. În trecut, când eram un copil, se obișnuia a spune: “cei șapte ani de acasă”. Doresc să fac o rectificare! În prezent, eu spun “cei trei ani de acasă”. De ce? Până la această vârstă, factorul conștient al copilului (adică mintea conștientă) nu este în scenă. Ce înseamnă asta? Înseamnă că până la această vârstă copilul “funcționează” cu ajutorul minții subconștiente. Iar asta poate fi extrem de delicat. Lipsind factorul critic, analitic (cel care ne spune daca e ok sau nu – adică mintea conștientă) tot ceea ce trăiește copilul are valoare de adevăr absolut. Și asta pentru că mintea subconștientă nu percepe negația (nu-l aude pe “nu”), nu face diferența dintre trecut și viitor și…. cel mai important, nu face diferența între imaginație și realitate. Așadar, dacă îi spuneți copilului vostru “să nu mergi la priză”, exact asta va face! Pentru că el nu aude negația, adică informația care ajunge la el este “mergi la priză!”. Iar tu, ca părinte spui: “copilul meu e foarte încăpățânat sau neascultător”. Și sărăcuțul, cu puțin noroc poate scăpa de pedeapsă.
Apoi, chiar și în momentele noastre de tandrețe, ne alintăm copiii folosind apelative de genul: “monstrulețul meu”, “urechiatul meu”, “prostuțul meu” sau chiar “împiedicatul” lui tata, etc.
Nu uita, subconștientul nu face diferența intre glumă și realitate. Vă puteți imagina cum un copil, care nu și-a dezvoltat abilitatea de analiză critică, poate trage o concluzie greșită chiar și din cele mai simple afirmații. De exemplu, mulți părinți spun copilului: “tu de ce nu ești la fel de cuminte/ bun/ priceput ca și fratele/sora ta?”. Această sugestie poate pătrunde adânc în subconștient, împreună cu toate emoțiile resimțite. Copilul poate nu-și va aminti mulți ani acea afirmație, însă impresia lăsată de ea va fi păstrată în sistemul de credințe și va acționa ca atare.
Copilul va crește cu informațiile înrădăcinate acolo, în subconștient. Iar ele, vor avea în timp puterea de adevăr absolut, de credință.
Educația pozitivă te învață cum să-ți crești copilul într-un mod sănătos și te invit să începi a o face.
Dar dacă răul a fost făcut deja iar tu vrei să schimbi “programul” copilului tău, soluții există.
Una dintre aceste soluții, cu rezultate uimitoare și de lungă durată, adică “pe viață” este procesul SleepTalk® pentru copii. Dacă vrei să afli mai multe despre acest proces, te invit să vizitezi site-ul: www.sleeptalkchildren.com

SleepTalk® pentru copii este un proces simplu, non-intruziv, care întărește respectul de sine și imaginea de sine a copiilor.
Este folosit cu succes de peste 30 de ani în rezolvarea problemelor ce pot să apară în copilărie și pubertate precum enurezisul, probleme de comportament, afecțiuni fizice cu posibile cauze afective, teamă, anxietate, fobii, presiune socială sau școlară. Toți copiii pot beneficia de pe urma acestui proces, nu doar cei cu o “problemă” clară.
Procesul este simplu, durează două minute și se aplică în fiecare seară, când copilul adoarme.
Instructajul și toate informațiile aferente sunt transmise părinților de către un consultant SleepTalk®.
Aceste două minute pot schimba viața copilului tău!
Copiii sunt viitorul nostru, iar ca părinți trebuie să fim conștienți de acest lucru.
Țineți minte, nu contează atât moștenirea materială pe care o lăsăm copiilor noștri, ci cunoștințele pe care le sădim în mintea lor.
Pentru mai multe informații, nu ezitați să ma contactați.

Aurelia Macavei
terapeut

20140414-174328.jpg

0 Reactii »

Nu exista reactii. Spune-ti tu parerea!

RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URL

Lasa un comentariu

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

© 2012 Toate drepturile rezervate Psihoterapeut Aurelia Macavei
Design de Enasoni Design, implementare de J Mihai